Ons verhaal

Het begon eigenlijk allemaal in 2012, toen Kathy – net afgestudeerd – haar ouders meesleurde door de kleine straatjes van haar studentenstad Gent. Letterlijk meesleuren: haar mama zat met een gebroken voet en arm in een armzalige rolstoel die absoluut niet gemaakt was voor de talrijke hobbelige kasseitjes met haar vader als onhandige bestuurder. Het doel was duidelijk. Ze wilde haar ouders laten proeven van de sfeer in de vele kleine koffiehuisjes die er in de grote stad te ontdekken zijn. Het gevoel gierde door haar energieke lijf. Ze droomde er van om ook zo’n gezellige plek te creeëren waar mensen kunnen samenkomen, koffies drinken, lekker eten, met ergens een luie huiskat in de buurt en Franse chançons op de achtergrond. De niet te stoppen ambities zorgden voor heel wat slapeloze nachten en kopzorgen bij haar vader. Hij kwam namelijk zelf uit het horecaleven en raadde het z’n dochter liever af. Na veel discussies, een lange brief, Kathy haar onmiskenbaar talent tot overtuiging en het aanstekelijk bruisen van positieve energie viel het verdict. De zegen werd gegeven.

“You’ll never walk alone” is dan ook niet zomaar de familie leuze.

3 maanden later was het zover. Op 22-jarige leeftijd was Kathy een van de jongste zelfstandige ondernemers van Oostende met haar eethuis “Katheau” op de Alfons Pieterslaan.

Door het dagelijks contact met een ongelofelijk diverstiteit aan mensen ervaarde Kathy een waar beroepsgeluk. Dit soort van geluksgevoel – graag gaan werken! – wou ze heel graag delen met haar oudere broer Geoffrey.

3 jaren en een pak ervaring later was het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging…

Na 13 jaar trouwe dienst als informaticus in het AZ Damiaan ziekenhuis van Oostende stond Geoffrey al een tijdje open voor iets nieuws in z’n leven. Hij had de ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen op professioneel vlak en hij wilde graag vanuit zijn warm hart werken.

Wie Geoffrey kent weet dat hij zich als sociale vogel het opperbest voelt tussen de mensen. Zijn uiterst sympathiek en empathisch vermogen vormen tegenwoordig 1 van de kernwaarden van BRUS. Maar als gezinshoofd was het geen evidente keuze om werkzekerheid op te geven en te springen in iets volledig nieuws. Geoffrey is immers trotse papa van twee lieve dochtertjes Camille en Célèste en man van zijn grote liefde Bénédicte. Dit alles zou ook hun leven op vele vlakken beïnvloeden.

Geoffrey zijn doordachtzaamheid en geduld zorgen voor de stabiele fundamenten en de onderbouwing in dit BRUS verhaal. Letterlijk en figuurlijk: tijdens de volledige renovatie van het pand is ook elke bouwsteen van BRUS door Geoffrey zijn handen gegaan. Zijn vastberadenheid en positiviteit zorgden voor een goede afloop van een heel erg intense verbouwings- en opstart periode.

BRoer & zUS bundelen hun krachten en creeëren samen BRUS. Terwijl Kathy zich richt op de creatieve content: het concept, het aanbod, het interieur, etc. neemt Geoffrey de economische leiding op zich: de medewerkers, de papierwinkel, de communicatie,… Zo vult dit duo elkaar perfect aan.

“BRUS is in de eerste plaats een ontbijt- en brunchzaak ontstaan uit de noodzaak die wij zelf voelden als wij met de familie graag ‘eens iets anders’ wilden gaan eten. Zoals in die ‘toffe gezonde ontbijtzaken’ in grootsteden als Antwerpen, Amsterdam of Gent. Maar dan dichter bij huis en lekker toegankelijk.”

BRUS biedt iedereen de kans om gezond en gezellig te ontbijten, brunchen of lunchen in een leuke en constant veranderende omgeving.

“Ons concept staat niet stil: er wordt dagelijks nagedacht over het optimaliseren en vernieuwen van onze onderneming.”

Kernwaarden

Familiegevoel

Kent U het verhaal van De Blauwe Vogel? Wij gaan U het sprookje hier niet vertellen, maar wel even kort toelichten waarom dit ons inspireert.

De Blauwe Vogel symboliseert de zoektocht naar het geluk waar elk individu al dan niet bewust mee bezig is. Zeker in deze huidige maatschappij waar door onder andere sociale media soms ‘gewoon’ niet meer ‘genoeg’ lijkt. Het moraal van dit verhaal is dan ook dat je je kunt blindstaren op alles wat je niet hebt en pas wanneer je alles in een breder perspectief gaat zien en weet wat er in de wereld omgaat kun je de kleine dingen in je onmiddelijke omgeving zien en waarderen.

Wij proberen met BRUS zo’n plek te zijn waar mensen zich goed voelen, waar mensen kunnen samenkomen met diegene bij wie ze graag willen zijn en waar ze zichzelf kunnen zijn. Waar mensen hun klein geluk komen delen met elkaar. En deze geluksmomentjes waarderen.

Toegankelijk

Wij richten ons niet tot 1 bepaalde doelgroep. Bij BRUS is iedereen welkom. Oudere buren, jonge gezinnen met kinderen, collega-ondernemers, vriendinnengroepen,… Wij proberen zo laagdrempelig mogelijk te zijn en respecteren elk persoon. Dit begint uiteraard met een warme welkom en een glimlach als U bij BRUS binnenstapt en eindigt bij een eerlijke rekening. Wij zijn blij dat U, alleen of in groep, de moeite doet om bij ons langs te komen!

Kader

Het interieur is een gevolg van dit ‘welkom-gevoel’ die wij trachten na te streven. Alle ingangen zijn rolstoelvriendelijk, de dichte parking is een groot gemak bij jong en oud, de centrale familietafel biedt mogelijkheid om met z’n allen samen te zitten,.. Bewust hebben we gekozen voor een warm interieur. Met cognac-kleurige lederen comfortabele zetels, veel houtelementen, gezellige hoekjes, veel lichtinval, afgewerkt met mooie bloemen en planten om het huiselijk en familiaal geheel helemaal tot leven te brengen.

Gezond en transparant

Wat het aanbod betreft proberen wij zo puur mogelijk te werken door grotendeels alles zelf in huis te maken of samen te werken met lokale handelaars. Hierdoor is ons aanbod eerlijk, seizoensgebonden en kunnen we ook makkelijk inspelen op de wensen van de klant!

Daarnaast trachten we een antwoord te bieden op de priemende vraag naar smaakvolle, maar toch gezonde voeding. We laten ons hiervoor vooral inspireren door de recepten van Pascal Naessens, Rens Kroes, Donna Hay, etc.